Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valaki reklamálta, hogy neki nem jutott paprikáskrumpli ...

Tudni kell, hogy a "biztos" pontőrök sem mindig biztosak, így "tartalékról" is illik gondoskodni. Ebben az esetben Mészi, az Aranyjelvényes,    vállalta el ezt a fontos feladatot, és egy "szimpatikus" helyen -nagyjából középen- a Dreher vadászház mögötti szélvédett helyen vert tanyát, hogy ne mondjam -bográcsot.    Tette ezt annál is inkább, mivel minden pontőr a megfelelő helyen "nyomta a magáét", ezért , meghogy a túrán résztvevő barátoknak (szokás szerint) kedveskedjen,   nekiállt paprikást főzni. Mivelhogy a hírek, és az illatok jól terjednek, (ez jól terjedt,) és nemcsak a jóbarátok, hanem a túrán végigvonulók is arra keveredve, kaptak egy-egy tányérral a jóravalóból. Idők múlva, amikor a bogrács aljában még rotyogott egy pár adag, látogatást tett egy ennemég sporttárs, ott elmondta, hogy ebből a forróból ő nem tud enni, annyi ideje nincs, hogy megvárja amíg meghűl, különben is csak a kondér "alján" van az a pár adag, de azután írásba     verte, hogy inkább ne főztek volna senkinek,   mindhogy egypárnak nem marad,  talán még a mögöttük jövőknek sem.

Megértem a sporttársat!  ha nekem nincs, dögöljön meg a szomszéd tehene is ... 

 

A múlt: a paprikáskrumpli legyen paprikáskrumpli ... mondotta Kádár elvtárs, (no nem akkor), amikor 1986-ban meglátogatta az ötödik évébe lépő FŐTÁV - PILIS 50 TELJESÍTMÉNYTÚRÁT a Kétbükkfa-nyeregben. Elbeszélgetett az ott átvonuló sporttársakkal, ebben az őt körülvevő "gorillák" sem tudták megakadályozni, és sok-sok sportsikert, és nagyfokú pártfegyelmet kívánt nekik. (A sportsiker bejött.)!!

 

A tegnap: Mint valahol már megjegyeztem, a Pilis50  (és 35) nem "nyereségorienált", és  "hasznothozó" túra, a "vizitdíjból" nem tudunk ellátmányt, étkezéseket finanszírozni. Ez az "esemény" az érintett (sportvezető) magánakciója volt, (privát meglepi), nem kizárt, hogy meg fog ismétlődni, de elvárni ne tessék, kötelezővé nem fogjuk tenni.!

 

Különben is: - a túra mindenütt jelzett úton halad, arról letérni nem szabad -  a bogrács nem a túraútvonalon állt, az a szakasz kívül esett az útvonalunkon, egypár "figyelmetlen", "jóllakott résztvevő nem kellően figyelve, az asztaltól felugorva, a Sárga sávjelzésen elindult, és hamar a  Köhegyen találta magát. A célban tudatta velünk, hogy igaz, nem olvasta el az útvonalleírást (minek is), de a Sárga sávjelzésen indult el, ami a Lajosforrás ház mögött volt felfestve egy fára.

 

A jelen:  hogy a jelzésvesztést elkerüljük, a Lajosforrás - Jandaház közötti eddigi sárga-sáv  jelzést,   SÁRGA - KERESZT jelzésre festettük át, megtalálható néhány fa oldalán.

   Akinek nem inge, ... de akinek igen, az öltözzön már végre fel ...(by Hofi) !!  !           

    Szeretettel várok minden jóakaratú embert a túrára   !!!!

 

 

    

 

A mappában található képek előnézete Képek