Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajnos - talán az előző napi esőzés hatására - kevesebb induló vágott neki a távolságnak mint vártuk, de így is köszönjük a megjelenteknek a részvételt. Az időjárás végül is nagyon kellemesre sikerűlt, a jól járható erdőben nem izzasztotta a túrázókat.

Meglepő volt, hogy jöttek Sopronból és Szegedről, Dororól egy egész busszal, . .  (más - nagyobb távolságról jövőről nem tudok - (talán Dunakeszi . . .  :-))!

A Rajthelyet 8,10 -kor zártuk, elbúcsúztunk az elinduló Lajosforrás és Tölgyikrek pontőreitől, átmentünk a Szurdokalja ellenőrzőponthoz (régi stabil pontőr család, [még a Főtáv -os időkből] a két leány (és szülei) itt töltötte életének minden május első hétvégéjét)! Felértünk Kétbükkfanyeregbe, leindultak a Római úton lefelé a Máriapad pontőrei, Tudtuk, hogy Mészi (BeacMaxi) kitelepült már a kondérjával Hoffmankúthoz (előzőleg Pomázra átvitte egy régi résztvevőnk autóját), az Igazgató Úr is megnyitotta a TúristaMúzeumunkat. Ekkor Imrebácsi is elindult már gyalogosan Jandaházhoz, és eddigre Solymár Éváék is befejezték az átmenők névsorát felírni.

Lassan szállingóztak a kristályvízért ide elgyaloglók, a palackokat az asztalon látva többen megkérdezték árulom-e a vizet - ők szívesen vennének - (talán büfét kellene itt nyitni??) meg lettek kínálva egy-egy pohárral ők is. . .  Fagyi. elindult busszal Pomázra a (választható lenyomatú) kitűzőkkel vagy oklevéllel fogadni a gyorslábuakat. Elbeszélgettem a MontBlancra készülő óvónővel, aki felkészülésre, gyakorlótúrának szánta a 50-km-es távot (természetesen sikerrel teljesítette). Megnéztem a motorosokat, a sok kerékpárost, a volt rakétabázis vadonatúj vas-sorompóval lezárt útján felautózó rádióamatőrautót és autóbusszal (vajonmiért) felengedett "kirándulókat". Egyre inkább az az érzésem, hogy a Természetvédelem (itt a Duna-Ipoly Nemzeti Park) és a Pilisi Erdőgazdaság [más területen az ott 'kinevezettek' sajátos "hűbérbirtokként" kezelik a rábízott területeket, a túrázókat (geoládázókat) a túrautakon is korlátok közé szorítgatva. (Jó, - tudom vannak akikre rá is fér(ne) a korlátozás, de a qvadosokat nem érik utol, a (tömeges, -30 főt meghaladó létszámú, szervezett) gyalogos meg elérhető, meg az (talán) még össze is tapossa a jelzett turistautat, meg (talán) letér 5-métert a geoládáért). {lásd: geocaching.hu-n Game Over ládák} [de ez már más téma-történés-probléma].

Lassan összeverődünk Pomázon a Hév állomásnál lévő kis parkban, szállingóznak az aszfalton meggyengűlt túrázók. Közösen sajnálgatjuk a Dorogiak elveszett hároméves vizsláját, külön gratulálunk a tizenéveik elején járó (majd a hatvan fölötti szenior) teljesítőknek. Ki-ki oklevelet vagy kitűzőt kap, de mindenki átvehet egy (remitenda) Turista Magazin lapot [köszönet a Kornétás Kiadónak].

 Még "begyüjtünk" pár javaslatot - észrevételt a túrával kapcsolatban :

- az egyik pontot arrébb kellene helyezni 10 méterrel, mert (egy másik út felől közelítve) nem veszi  (jól) észre az úton lévő pecsételőhelyet,
- az útvonal minden (!) ösvényelágazásához (!) tűzni kellene egy figyelemfelhívó lapot, hogy merre kell továbbmenni (mert térképet nem hozott, a jelzés meg nembiztos, hogy tényleg pontos) . . .

- meg . . . .,

- meg még másokat is . . .

Még feltartjuk a szembenlévő vendéglátó létesítmény személyzetét egy darabig, de csak kizárólag azért, ha valakinek (nagyon) szükséges az elérhető egyetlen nyilvános mellékhelység közelsége . . .

Már régen nem jönnek a befutók, (Bélabácsi is rég megjött, megkapja az elvesztett rajtlapját), de még kitartunk 20 óráig, azután elszéledünk mi is pihenni: ezügyben találkozunk jövőre - ugyanitt!!

     utóirat:      a  "Pilis50"  túrának kitalálója: Tóth Ferenc, (89-éves)       (a teljesítménytúrák hazai (társ)kitalálója), {a másik: Kovalik András (Kinizs100)}          szívélyesen köszönti a résztvevőket és a rendezőket.

 

16  -  35  -  50 km-en indulók összesen  !!
2010 -es névsor (by Solymár Éva)
Bagi Domonkos
 
Bakos Bulcsu  
Balogh Mihály  
Bartha Gyula  
Bihari Zoltán  
Bodrog Gergely  
Bók Róbert  
Boltuzits Attila  
Borsos Sándor  
Bús Gábor  
Csákvári Daniella  
Csákvári Imre  
Csákváriné Szép Gabriella  
Cseh András ( I. telj.túrája!! )
Csernyi Mihály  
Csernyi Viola  
Csizmadia Gábor  
Deák Attila  
Deme Tibor  
dr. Szente Gábor  
Für Istvánné  
Gaál Magdolna  
Gábris József  
Gádoros Patrik  
Galda Judit  
Gazdag Gábor  
Gazdag Tamás  
Giesz Balázs  
Gizur Krisztián  
Gyömbér Tamás  
Hende Szabolcs  
Herényi István  
Herpay Anna  
Herpay Petra  
Herpay Sándor  
Hoffmann Szilárd  
Horváth Ferenc  
Horváth Norbert  
Horváth Zsolt  
Hörömpöli Róbert  
Janussewsky Martin  
Jekler Gábor  
Jónás Veronika  
Káman Gyöngyi  
Karakó Tünde  
Kárász Attila  
Kertész Péter  
Kiss András  
Kiss Mónika  
Klinger Ákos  
Klingerné György Éva   
Koczka Ferenc  
Kósa Ágnes  
Kovács Krisztián  
Kozma Zsolt  
Kurta Magdolna  
Lajos Zoltán  
László Tibor  
Lehoczky Gábor  
Lendvay Ákos  
Lődy Andrea  
Madarász Abigél  
Majer Péter  
Majerné  
Márki Zsolt  
Matécsa Ildikó  
Menyhért Balázs  
Merza József  
Mészáros László  
Mészáros Sándor Sopron
Mészáros Tamás  
Miksa Kende  
Miksa Zádor  
Mikulka László  
Módli Tamás  
Muzslai Zoltán  
Nagy Imre  
Nagyné Balogh Erzsébet  
Németh Jakab  
Ollé Tamás  
Pajkossy Gábor  
Pavuk Andi  
Petrovszky György  
Pintz János  
Pontyik Pál  
Poronyi Gábor ???
Pőcze Orsolya  
Rácz Erzsébet  
Ráczkevi Anikó  
Reszler Balázs  
Sáfrány Eszter  
Samu.Piroska  
Sántha Ferenc  
Schönek Orsolya  
Schönek Péter  
Schönek Tamás  
Simon József  
Simon Józsefné  
Skobrák Ferenc  
Somogyi Marianna  
Somogyi Tibor  
Süveg Imre  
Süveg Norbert  
Szabó István  
Szabó Mária  
Szabó Zsolt  
Szathmári Nóra  
Száz Béla  
Székács László  
Szél Balázs  
Szendrey István  
Szilágyi Anna  
Szűts Béla  
Szűts Gábor  
Szolláth Imre  
Tasnádi Csaba  
Tóth Péter  
Tóth Sándor  
Turza Gergely Edizon
Újszászi Katalin  
Vandzsó  Tibor  
Vass Dániel  
Vass Zsolt  
Vellner Anna  
Végh Gyula  
Végh Gyula  
Vincze Zoltán  
Walzer István  
Wéber Zoltán  
Weisz Imola  
Wittich György  
Zsámboki Péter  
   
    talán öt név hiányzik a felsorolásból